Santanyí
Ja està en marxa una nova fase de digitalització de l’arxiu de Santanyí
L’estiu de 2018 es va començar la feina de digitalitzar documents i plànols més antics que té l’Arxiu Municipal de Santanyí per assegurar la seva conservació.
ajsantanyi.net 20/05/2019 - 12:12:59

Ja està en marxa una nova fase de digitalització de l’arxiu de Santanyí

L’estiu de 2018 es va començar la feina de digitalitzar documents i plànols més antics que té l’Arxiu Municipal de Santanyí per assegurar la seva conservació i que es puguin consultar

L’objectiu de tot arxiu és preservar els seus documents i posar-los a l’abast de tothom qui ho necessiti o desitgi consultar-los. Per això, des de l’Ajuntament de Santanyí, a l’agost de l’any passat es va decidir posar en marxa la digitalització de més de 8.000 documents, que ara es completaran amb una nova fase que inclourà altres actuacions.

En primer lloc, s’ha acabat de digitalitzar els llibres d'actes pendents de la primera fase que no es varen poder incloure en el projecte inicial. També s'ha decidit centrar els esforços en la digitalització de totes les obres majors datades entre el 2010 i el 2016, que és la documentació més recent que té l’Arxiu Municipal de Santanyí. A més, es digitalitzaran alguns plans parcials i projectes d'urbanització que hagin estat considerats importants per part dels tècnics d'Urbanisme de l’Ajuntament de Santanyí.

D’altra banda, des de l’Arxiu Municipal, en un intent d'allargar el període cronològic que passarà a format digital, s’està ajudant a digitalitzar la documentació administrativa d’expedients, així com els expedients d’obres. A més, també s’ha iniciat el procés de preparació i formació dels treballadors municipals per tenir digitalitzada tota la documentació des de la seva creació, fixant normes i procediments.

Tant el batle de Santanyí, Llorenç Galmés, com la regidora de Cultura, Ricarda Vicens, han mostrat el seu suport a la digitalització. Vicens ho explica: “Santanyí és un poble que sempre mira cap endavant però sense oblidar mai el seu passat. L’Arxiu Municipal és un dels elements fonamentals per mantenir viu el llegat dels que han viscut i fet feina al nostre municipi. Per això la digitalització d’aquesta documentació, i de tota la que tenim a l’arxiu és una feina prioritària, que a més quedarà a l’abast de tothom que la vulgui consultar”.

 

Reciente
Visto
Comentado