PIMECO
LES EMPRESES DE PARCS INFANTILS DEMANEN PROTOCOLS SANITARIS ESPECÍFICS
Molts de parcs infantils no podran obrir fins setembre.
pimeco.com 03/06/2020 - 13:00:38
LES EMPRESES DE PARCS INFANTILS DEMANEN PROTOCOLS SANITARIS ESPECÍFICS

Molts de parcs infantils no podran obrir fins setembre

L’Associació d’Empresaris de Parcs Infantils de Mallorca, que s’ha incorporat a Pimeco, demanen protocols sanitaris específics per poder reobrir les portes. Els empresaris de Parcs Infantils de Mallorca es senten abandonats pels plans de desescalada. Volen tenir una classificació específica al CNAE (Classificació Nacional d’Activitats Econòmiques) ja que actualment, diuen, estan a dins una classificació genèrica que no els representa com a sector.

L’associació està formada per una vintena de socis i presidida per Mercedes Marín que manté que “els empresaris d’aquest sector fa gairebé 3 mesos que tenim tancat i molts hauran de tancar per sempre si no reben ajudes, perquè no podran fer front en aquesta situació ni a les despeses fixes”. Marín explica que “en principi, els parcs infantils podrien obrir en la Fase 3 de la desescalada però el límits d’aforament i la obligació de mantenir la distància de seguretat entre nins ho complica”. Per això, diu, “molts de parcs esperaran a obrir dia 1 de juliol o ja per setembre”.

Des de l’associació demanen al Govern:

1. Protocols sanitaris específics per al seu sector.
2. Una classificació específica al CNAE.
3. Poder beneficiar-se d’ajudes, com el pagament de lloguer de locals, fins que puguin obrir al 100%.
4. Poder perllongar els ERTES al seu sector.

El president de Pimeco, Toni Fuster, dona la benvinguda a l’associació a la patronal del petit i mitjà comerç de Mallorca i recalca que “es tracta, probablement, d’un dels sectors més maltractats, abandonats i oblidats per l’administració en aquesta crisi provocada per la COVID19”.

L’Associació d’Empresaris de Parcs Infantils de Mallorca s’ha agrupat amb l’associació d’empresaris d’aquest sector a nivell estatal per fer més fortes les seves reivindicacions. En només una setmana, el perfil a la xarxa social Facebook (https://pimeco.us13.list-manage.com/track/click?u=9a179652e2cf550bb9591401c&id=29e9524a1c&e=ff4feac4ea) d’aquests empresaris ja suma més de 800 centres d’oci infantil de tot Espanya.
 
 
Reciente
Visto
Comentado